TactiPad in het kort

Het TactiPad tekenbord is een hulpmiddel waarmee je als VIP (Visual Impaired Person) zelf met een pen een voelbare tekening kunt maken of waarbij iemand uit je directe omgeving een tekening kan maken voor jou als VIP. Het tekenen gebeurt op een dunne plastic folie dat op een ondergrond van rubber gelegd wordt. Als je met een pen stevig op de folie drukt, ontstaat er meteen een voelbare lijn.

Het TactiPad kent vele toepassingen

Het TactiPad is het ideale tekenbord voor de vrijetijdsbesteding, voor op school of bij de beroepsuitoefening en zelfs voor onderweg. Op het TactiPad kun je een schets uit de losse pols maken. Of je kunt met de tekengereedschappen  als de liniaal, de driehoek, de gradenboog en de passer exact en maatvast tekenen. In elk geval is alles wat je tekent direct voelbaar.

Een greep uit de mogelijkheden:

  • Het maken van alledaagse huis-, tuin- en keukentekeningen.
  • Op de keukentafel om scores van spelletjes op te schrijven.
  • Bevestigd aan de wand als mededelingenbord.
  • Het maken van huiswerk (bijvoorbeeld wiskunde of aardrijkskunde).
  • Hangend aan een schouderriem voor onderweg voor een overzichtskaartje van de omgeving.
  • Het maken van een stroom- of taartdiagram.
  • Voor het maken van wenskaarten of creatieve voorstellingen.

Digitaal tekenen

Je kunt het TactiPad ook in combinatie met de TactileView teken- en productiesoftware gebruiken. Dat wil zeggen dat als er op het TactiPad een voelbare tekening gemaakt wordt, deze ook meteen in de computer kan worden opgeslagen. Als aanvulling op het TactiPad heb je dan de TactileView digitale pen nodig.
Deze tekenmethode is bedacht zodat VIP’s ook digitaal kunnen tekenen. Daarnaast kunnen voelbare plaatjes die als audio-tactile plaatjes zijn gemaakt, worden bekeken. Het TactiPad functioneert dan als aanraakscherm.

Foto: TactiPad digitale ontvanger vastgeklikt aan de rand van het TactiPad

TactileView teken- en productiesoftware

De TactileView teken- en productie software heeft functies voor de TactileView digitale pen. De software vangt de tekenbewegingen van de digitale pen op via een ontvanger. Deze ontvanger klikt met 2 magneten aan de zijkant van het TactiPad. Alle voor het tekenen benodigde functies zijn te activeren met de pen. De digitale pen werkt afwisselend als een tekenende pen en als een klikkende muis.